maanantai 13. syyskuuta 2010

Vaikutetaan toisiamme

Kahden viikon päästä sunnuntaina, 26.9.2010, klo 14:00 on yhdistyksemme syyskokous kerhotalolla. Ystävämme Heikki on blogissaan kertonut kokousasetelmasta sen olennaisimman: ketkä johtokunnasta ovat erovuorossa ja keitä siis valitaan tai vaihdetaan syyskokouksessa. Toivottavasti puolueeton informaatio, jota Heikki tarjoilee, on omiaan selkeyttämään asetelmia ja innostaa syyskokousta tekemään hyviä ja yhteistyöhenkisiä päätöksiä.
Kokouspapereita selatessani huomioni kiinnittyi pariin kohtaan, joihin toivon selvyyttä tai korjausta kokouksessa: Toimintasuunnitelman liitteenä on luonnos tiedotussuunnitelmaksi. Hyvää siinä on sen ensimmäinen lause. Kaikki muu onkin sitten, joko ennestään tiedossa ja käytössä, tai muuten merkilllistä. Erityisesti kohta tiedotusvastuu. Se on kirjoitettu, ikään kuin puheenjohtaja olisi yhtä kuin yhdistys. Melko yksinvaltainen aate. Valtio, sehän olemme me, totesi jo aurinkokuningas aikanaan. "Toimikuntien tiedotteet on ennen esille laittamista esitettävä puheenjohtajalle". Puheenjohtajalla on siis ilmeisesti myös sensorin valtuudet? Olisi vielä niukin naukin hyväksyttävissä, jos kohta kuuluisi: "lähetettävä puheenjohtajalle tiedoksi". Toimikunnat ovat itsenäisiä ryhmiä, joissa toimii aikuisia ihmisiä, jotka hoitavat vastuullisesti tehtäviään. Tämä kai on lähtökohta ja tästä seuraava luottamus?
Toinen asia, johon kiinnitin huomiota oli talousarvio. Siitä käy ilmi, että yhdistyksen kuluissa ei isännöinnin osalta ole tapahtunut mitään alentumista, vaikka talkootyötä on otettu runsaasti käyttöön. Talkootyö lienee kattanut ainakin osan entisistä isännän töistä. Eli onko maksettu sama vähemmistä töistä? Myös Hallinto niminen kohta kasvaa 4 tonnia edellisen vuoden budjettiin verrattuna, eli lähes 2009 toteutumaan. Miten pääasiassa vapaaehtoistyöhön perustuvan yhdistyksen hallinto on näin kallista? Ehkä näille ihmetyksen aiheille on kaikille hyvät selitykset, jotka meillä jäsenillä on oikeus kuulla kokouksessa. Tavataan siis siellä ja sitä ennen tietysti tänä iltana Kaavoituksen informaatiotilaisuudessa, klo 18:00, kerhotalolla. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nimensä mukaisesti se vaihe, jossa meitä itse kutakin kuullaan. Siis kaikki joukolla mukaan ja kokouksen jälkeen perusteltua palautetta osoitteeseen: kaupunkisuunnittelu@hel.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti