perjantai 24. syyskuuta 2010

Pakilan saunan kausi päättyi

Onnellisissa merkeissä päättyi saunan kausi. Lämmitykset menivät hyvin. Lämmittäjät olivat tyytyväisiä uuteen, vähemmän sisälle savuttavaan saunaan, eikä tulipalon alkujakaan sattunut. Remontti onnistui hienosti. Protesteja saunan pesu- ja löylyhuoneen värityksestä tai muista ratkaisuista ei kuulunut.
Viime perjantaina oltiin taas siinä pisteesssä, että lämmittäjillä oli kaikilla urakka takana ja juhla edessä. Markku ja Lotta ja kumpp. olivat panneet pöytään kystä ja kyllä, herkullisen keiton ja monenlaista purtavaa. Ja juotavaa oli tietysti riittävästi. Ennen ruokaa tietysti saunottiin. Markun lämmittämässä saunassa.
Yhteisenä huolen aiheena oli kaikilla se, että Markku on ilmoittanut jättävänsä saunatoimikunnan. Kymmenisen vuotta ja remontit on kyllä tarpeeksi talkootyötä yhdeltä mieheltä. Jorma piti liikuttavan puheen kiitellen Markun panosta saunan hoidossa. Jos 90-luku oli Lindan, niin 00-luku on ollut Markun kautta saunalla. Puheen päätteeksi Kalevi ojensi saunatoimikunnan yhteisen lahjan Markulle: Bossille sopivan tukevan kylpytakin.
Kaikki toivottivat Markulle hyviä eläkevuosia saunatoimikunnan tehtävistä ja että Markku kuitenkaan ei jättäisi lämmittäjän hommia vaan tulisi ensi kesänä mukaan ottamalla vuoron tai kaksi.
Viime lauantaina oli sitten saunan syystalkoot. Kolmisenkymmentä henkeä oli kokoontunut aamupäivällä ahkeroimaan saunaa talvikuntoon. Asennettiin luukkuja verannalle.
Nostettiin kasteluvesiverkon pohjaventtiili joesta.
Siirrettiin puita kellariin suojaan poerinteisellä talkooketjulla.
Kannettiin laituri miehissä talviteloilleen.
Ja otettiin talkoolaisista perinteinen yhteiskuva.
Huom. tämä ei ole "virallinen" syystalkookuva. Photoshoppaan sen kun ehdin. Siinä ovat sitten kaikki talkoisiin osallistuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti