keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Kukkiva Pakila 2010

Monet teistä lukijoista ovat varmaan selailleet verkkoalbumiani "Kukkiva Pakila 2010". Siellä on nyt 343 kuvaa, jotka on kuvattu huhtikuun lopun ja syyskuun välisenä aikana. Kuvien määrä alkaa olla jo niin suuri, että se hidastaa blogin latautumista ja myös kuvien käsittely googlen albumissa alkaa olla vaikeaa.
Kaikki kuvat ovat omalta tontiltani ihan paria poikkeusta lukuunottamatta. Kuvat ovat tontillani kukkivista kasveista, useimmiten kuvassa on vain kasvin kukinto, joskus olen laittanut mukaan myös yleiskuvan. Ja onhan siellä lisäksi muutama kesäinen kuva yleisnäkymänä puutarhaan. Samasta lajista voi olla useita kuvia, jotka on kuvattu samaan aikaan, ja vielä myöhemmältä ajalata voi olla runsaamman kukkimisen tai hedelmien/marjojen/siemenkotien tms. kuvia. En ole lajimäärää laskenut, ei se ole lähellekään kolmeasataa, mutta kyllä se entisen kouluherbaarion lajimäärän jo voittaa.
Näillä kuvilla itse testailen talviaikaan, vieläkö muistan kukkien nimet, edes suomenkieliset. Alkutalvesta yleensä hyvin, mutta lopputalvesta aukkoja ilmaantuu yhä enemmän. Kesällä sitten, kun tuttavuudet uusitaan tulevat oikeat nimet taas käyttöön.
Paitsi nimien muisteluun käytän kuvia myös aivan yksinkertaisesti esteettisen nautinnon saamiseen: kukat itse ovat niitä taideteoksia ja nämä kuvat ovat muistojani siitä suuresta taidenäyttelystä kesällä 2010. Toivottavasti kuvista on samanlaista iloa myös teille, arvoisat lukijani.
Paitsi kukkien nimiä, unohtelen talvisaikaan myös kanssapuutarhureiden nimiä. Kasvot kyllä pysyvät mielessä, mutta kun keväällä pitkän talven jälkeen taas tavataan, ei nimi aina heti tulekaan mieleen. Suomessa, kun nimeä vielä käytetään keskinäisessä keskustelussa niin perin harvoin, ei se vahvista muistia.
Olisipa meillä paitsi kukkien, myös puutarhureiden, kuvasto netissä. Voisipa joku kanssabloggaaja nähdä sen vaivan, että kuvaisi kaikki yhteisöstämme ja, asianmomaisten luvalla tietenkin vain, laittaisi koko komeuden nettiin. Sitä voisi sitten selailla talvisaikaan: ai tuo oli nimeltään niin, ja tuo taas näin. Tämä on se toimikunnan jäsen ja tuo taas johtokunnan ja tuo taas on se aktiivinen kokouskeskustelija jne. yms.
No, tiedän kyllä, että tietoturva- yms. syistä ei olisi viisasta laittaa naamoja nimineen nettiin, mutta ajatus on silti houkutteleva - ehkä pitäisi perustaa se Pakilan Facebook -ryhmä. Alku sille taitaa itse asiassa olla jo olemassa.

1 kommentti:

  1. Sinulla on todella paljon ihania kasveja ja kauniita kuvia niistä. Hauskaa että olet niin ahkerasti jaksanut kuvata ja myös kuviasi nettiin ladata. Itsekin olen pitänyt kuvapäiväkirjaa puutarhastani, myöhemmin on kiintoisaa vertailla vuosia toisiinsa. Siis kyllä on ollut iloa, kiitos taidenäyttelystä. T. puutarhuripuurtajanaapuri

    VastaaPoista