keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Laajentuuko Pakilan mökkialueemme?


Maanantai-iltana esiteltiin kerhotalolla puutarha-aluettamme koskevaa osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa, jolla valmistellaan asemakaavan muutosta alueemme laajentamiseksi.
Oheisessa kokouksessa esitetystä kartasta näpätyssä (vähän epätarkassa) kuvassa näkyvät mahdolliset tutkittavat laajentumissuunnat meidän ja Klaukkalanpuiston osalta sekä Lystikukkulan (Mäntypolun pohjoispuolinen metsä) alueella oleva tutkittava alue, jolla mietitään parkkipaikkojen ja tieyhteyden toteuttamista. Tämä alue rajautuu pohjoisessa ns. tykkitiehen, joka kuuluu Venäjän vallan aikana tehtyihin museoituihin linnoitusrakennelmiin, kuten alueella pohjoisemmassa olevat juoksuhaudatkin. Suojeltua tykkitietä ei voi muuttaa tai käyttää uuden, Jasmikepolun pohjoiselle uudisalueelle vievän tien pohjana.
Kokouksessa käytiin mielenkiintoista ja monipuolista keskustelua kaavan vaikutuksista ja muutosten merkityksestä alueellemme. Liikenneyhteydet ovat yksi ongelmakohta. Toinen palvelujen ja infrastruktuurimme riittävyys uudessa tilanteessa. Pakilaan mökkejä on alustavasti kaavailtu noin 50 ja Klaukkalaan ns. Ärtin koulukasvitarhan alueelle noin 40, eli yhteesnä 90. Kaavoitus ja mahdolliset valitukset vievät aikaa niin, että mahdollisia uusia mökkejä ja mökkiläisiä aluellemme ilmaantunee vasta noin viiden vuoden kuluttua.
Nyt meillä kaikilla on mahdollisuus ilmaista kantamme suunnitelmiin. Mainittu arviointisuunnitelma, ja myöhemmin myös maanantain kokouksen esittelykalvotkin, löytyvät kaupunkisuunnitteluviraston nettisivuilta. Kohdasta "nähtävänä nyt" löytyy esitelty arviontisuunnitelma ja kohdasta "suunnitelmat kartalla" voi meidän kohdalla olevaa pistettä näpäyttämällä nähdä suunnitteluvaiheen. Allaolevassa kuvassa on palautteen toimitusohjeita. Palautteensa voi antaa niin puhelimitse kuin kirjallisenakin. Jos ei halua käyttää sähköpostia, voi palautteensa myös postittaa tai vaikka viedä itse Kansakoulukadulle. Ensi kuun alku ei ole ehdoton takaraja, vaikka palautetta toivotaankin siihen mennessä, jos mahdollista.
Minä aion kyllä, joka paikkaan uteliaan nenäni tunkevana mökkiläisenä, toimittaa perusteltuja mielipiteitäni suunnitelmista kaavoittajille. Saatanpa laittaa ne myös tänne blogiin nähtäville.

3 kommenttia:

 1. Kiitokset tilaisuutta koskevasta raportistasi!
  Noita suunniteltuja mökkilukuja jäin vain miettimään: itse sain semmoisen käsityksen, että Pakilan suunnitelmassa olisi (enimmillään) 50 mökkiä ja Klaukkalanpuiston vastaavassa 40, eli yhteensä tuo 90...
  t. Heikki

  VastaaPoista
 2. Joo,
  taidat olla Heikki oikeassa. Luvut eivät vielä sisälly arviointisuunnitelmaan, joten voi hyvinkin olla, että muistan väärin. Pitäisi tarkistaa kesämajatyöryhmän raportista... timppa

  VastaaPoista
 3. Joka tapauksessa siis toistasataa uutta mökkiläistä ainakin tulossa alueellemme, sillä useimpiin mökkeihin kaiketi tulee yhtä enemmän asukkeja. Odotettavissa siis aikamoista tungosta saunalla ja piinallisia vessajonoja... - Jokohan nyt saataisiin suihkut pakilalaisillekin? Niitä olemme hartaasti jo muutenkin toivoneet. Suihkujen rakentaminen pyhittäisi saunan saunomiseen, kun pelkkään peseytymiseen olisi siis suihkut.

  VastaaPoista