torstai 19. elokuuta 2010

Satokauden herkut

Työssäkäyvää puutarhuria lohduttaa puutarhan satokausi jos kohta se aiheuttaa stressiäkin kun karviaisia ei oikein ehdi poimimaan ja keittelemään. Kasvihuonessa on kuitenkin ilo pistäytyä tähän aikaan. Tomaatit ja kurkut ovat kasvaneet niin, ettei sekaan tahdo sopia. Kirsikkatomaatit ovat kuin karkkeja, paitsi parempia ja terveellisempiä ja tavallinen kasvihuonetomaatti on noin kymmenen kertaa maukkaampi kuin kaupan tomaatti. Tämä johtunee pääosin siitä, että omat tomaattinsa voi poimia vasta kypsänä, jolloin aromit ehtivät kehittyä täyteen kukkaansa. Sama koskee myös kurkkuja, jotka ovat niin maukkaita, ettei niitä toistaiseksi suuresta määrästään huolimatta ole ollut liikaa - kaikki on tehnyt kauppansa.
Päivän sato 1,5 neliön kasvihuoneesta.

Sunnuntaina kirjoitin ukkosen vahingoista. Mannisen Jorma oli pahoittanut mielensä kirjoituksestani. Sain sen verran lisätietoja, että yhdistykselle ei ole aiheutumassa tappiota mittaamatta jääneestä sähköstä. Se on tarkoitus jakaa niille mökeille, joiden mittari ei tällä hetkellä toimi, kuuden aikaisemman vuoden kulutustilaston mukaan painotettuna. Että tämä näin korjauksena.
Jorman kommentit, että "levitän hysteriaa" ja että en saisi "kirjoittaa yhdistyksen asioista ilman ko. henkilöiden lupaa" jätän kuitenkin omaan arvoonsa, enkä viitsi provosoitua tämän enempää. Olen jo aiemmin kirjoittanut yhdistyksen toiminnan ja julkisuuden suhteista, joten viittaan siihen ja sananvapauteen.

1 kommentti:

  1. Hei Timppa, olen mielenkiinnolla ja ilolla seurannut blogiasi aivan alusta asti. Toistaiseksi en ole kommentteja kirjoitellut, mutta nyt haluan lähettää kannatusviestin: blogisi on aivan mainio, informatiivinen, aina ajankohtainen, viihdyttävä vaikka asiallinen ja mikä parasta kirjoitat suoraan ja rohkeasti. Kiitos, jatka vain. Terveisin yksi puutarhuripuurtajanaapureistasi Mäntypolulta

    VastaaPoista