maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kevään merkit

 Lumikellot ovat nimensä mukaisia noustessaan hangen keskeltä aukaisemaan valkoisia kukkiaan.
 Pionit eivät ole paljon hitaampia ensimmäisten versojen näyttäjiä, mutta lehtien ilmestymiseen ne tarvitsevat vielä viikkokausia.
 Puuttuva routa on aikaansaaanut sen, ettei alueellamme ole juurikaan tulvia tai edes suuria lätäköitä, vaan vesi on imeytynyt maahan ja päässyt ojanpohjia myöten valumaan Vantaanjokeen, jonka vedenpinta onkin noussut jo varhain korkealle. Vielä ei saunan kellari ole kuitenkaan vaarassa kastua.
Tulikuusama on puhkaissut silmunsa ja pienet lehdet alkavat jo kasvaa kokoa.
Tulppaanit nostavat sulasta maasta lehtensä lumen läpi heti lumikellojen jälkeen.

Viikonvaihde meni iloisesti hiihtäessä - arvelin, että mahdollisesti viimeistä kertaa kun oli parissa kohtaa ladun kohdalla pelkkää hiekkaa. Tätä kirjoitettaessa takatalvi on kuitenkin iskenyt Aprillipilana niin kovasti, että taidetaan päästä hiihtelemään vielä pääsiäisenäkin.
Siirtolapuutarhalehden numerossa 1 tälle vuodelle on mainio pakina "Talvinen puutarha ja Tao". Siinä kirjoittaja Maarit Humaloja siteeraa sosiologian professori Pertti Alasuutaria ja hänen kirjaansa (linkki), jonka mukaan tunnistaa itsessään halun elää mökillä toisessa todellisuudessa. Taolaisuudeksi paljastuu talvehtiminen mökillä askeettsissa oloissa ja kaiken ottaminen silti huumorilla...
Tunnistan kirjoittajassa itseni kaltaisen mökkihöperön.
Saunan lämmittäjiä on nyt löytynyt riittävä määrä, joten tiedämme jo, että mainio saunamme lämpiää ensi kesänä yli kuusikymmentä kertaa. Pääsiäisen mökkitunnelmia viritellessä, hiihtoladulla tai mökillä tavataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti