tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pääsiäistunnelmia

Aika siivota linnunpöntöt. Pitkänä perjantaina aloitettiin. Sieltä löytyy historiaa: ensin talitiaisen ja sitten kirjosiepon pesä sen päällä. Yhdestä pöntöstä kuollut sinitiaisen poikanen, toisesta kuoriutumatta jäänyt talitiaisen muna! Sopivaa pääsiäispuuhaa. Pikkunarsissien istuttamisen lisäksi.
Tänä vuonna sai pääsiäislomalla pitää toisen hiihtoloman aikaisemman lisäksi. Tämä vain oli edellistä paljon lämpimämpi. Hiki tulee hiihtäessä muutenkin, mutta auringonpaisteessa plussakelillä on hiihtomajalle päästessä jo selkä märkänä. Kelpaa siellä sitten nauttia kaikessa rauhassa lehtien lueskelusta, teestä ja pullista sekä pääsiäisestä. Olettehan kaikki muistaneet käydä allekirjoittamassa adressin Pitkäkosken hiihtomajan säilyttämisen puolesta? Siellä se on, hiihtomajan pöydällä.
Pitkänäperjantaina ja lauantaina Pitkäkosken maja oli kiinni, joten piti poiketa tavalliselta ladulta Haltialan Wanhan Pehtoorin talolle. Sielläpä vasta oli yllättävän suuret korvapuustit. Mutta tungos oli aikamoinen. Haltialan lampola oli juuri avattu uteliaille karitsan katsastajille. Ja niitä riitti jonoksi asti.
Kolmen viikon päästä meillä pitäisi olla yöt plussan puolella ja vesi johdoissa. Pidetään peukkuja, että niin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti