maanantai 1. helmikuuta 2010

Pakilan saunan remontin kuulumisia VI

Käytiin sunnuntaina katsomassa saunalla, miten remontti on edistynyt tänä talkoottomana väliaikana. Mennessä Henna tuumasi, että "ei täällä ole mitään tehty. Ei ole edes jälkiä saunatiellä". Hanget korkeat nietokset ja lisää lunta tuli koko lauantaiyö.
Mutta oli siellä saunassa valot ja työmies paikalla. Oheisista kuvistakin näkee, että lattiat on laatoitettu ja seinistä tehdään viimeisiä lattianrajoja ja kulmia. Ensi viikolla alkaa saumaus. Ensin saumataan seinät. Sitten Risto pääseekin jo seuraavalla viikolla pesuhuoneen katon panelointiin ja sillä aikaa saumataan löylyhuoneen lattia. Sitten Risto pääsee talkoolaisten kanssa löylyhuoneen viimeistelyyn ja pesuhuoneen lattia saumataan vuorostaan.
Listoja ja silikoneja nurkkiin ja rakoihin ja valmista tulee.
Loppukevääseen jää putkityöt ja, niin, se piipun päälle tuleva valu odottaa plussakelejä, saa nähdä kuinka kauan.
Että hyvältä näyttää. Aina vaan valmiimmalta ja siistiltäkin. Vaikka pukuhuone on kyllä hirveä työmaakaaos. Kaikkialla on tavaraa ja pölyä ja purua on joka paikassa puolen sentin kerros. Mutta kyllä siitä vielä sauna tulee ja hieno kaiken lisäksi. Sitä on tehty parhaan ymmärryksen ja taidon mukaan. Eiköhän tuo taas kestä sen puoli vuosisataa ilman suurremonttia, kunhan ne kevään työt vielä tulee tehtyä. Hyvä me.

Vielä muuta kuulumista Pakilasta sen verran, että siellä tanner jytisee ja aitaa kaatuu, vakkei hevosia ole mailla halmeilla: tykkylumi se siellä putoilee oksilta ja katon reunoilta, että jytke käy ja aidat on kuorman alla monella naapurilla ihan maata myöten. Menkää hyvät kanssamökkiläiset ravistamaan aitanne niskasta se kuorma. Ravistamatta voi aita lopulta katketa tai ainakin jäädä munkerolleen pitkälle kesään. Olen murheissani niitä raunioituvia aitoja katsellut, mutta en omistajan kanssa puhumatta ole uskaltanut niihin koskea. Lumikuormaa on niiiin paljon, että osa aidan oksista väkisin katkeaa sitä poistettaessa.
Pihalampun päällä on komea lumihattu ja kottikärryt ovat jo hautautuneet lumeen. Tämä aita on vielä pystyssä, mutta kohta voi tarvita tämäkin lumien ravistelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti