maanantai 8. helmikuuta 2010

Pakilan helmikuuta


Lunta on vasta alle 100 kg neliöllä, mutta jos vesi- tai räntäsade

yllättää, saattavat heikommat katot olla vaarassa kärsiä.

Valon päivä, 3.2., meni jo ja päivät pitenevät jo kiihtyvällä vauhdilla. Ilmoitus Pakilan yhteisen talvipäivän vietosta 7.3. on jo ilmestynyt ilmoitustauluille.
Pakkaset ovat helmikuun myötä Pakilassa hellittäneet, mutta lumentulo ei. Pieni, ja yhä kapeampi polku vie hankein keskellä piilopirtillemme. Olo on taas kuin karhuilla pesässä. Routa on saavuttanut edellistalvia syvemmät mitat. Routaindikaattorina meillä toimii wessan ovi: se ei enää mene kiinni. Karmi on pullistunut noin 2,5 senttiä sisäänpäin ja wessan seinän muuratut harkot illottavat ikävän näköisesti. Ilmiön syynä on kellarin betonisten ulkoportaiden alla pesivä routa tai mahdollisesti seinän rakenteisiin tullut jäätynyt, kondenssivesi (tähän en tosin usko, koska lisälämmitys ei auta ongelmaan). Kuningatar kevät saapuessaan korjaa tämänkin ongelman - ainakin ennen näin on käynyt, joten en aio ryhtyä enempiin toimiin.
Meille on tulossa lisää kilpailua Pakilan lähikauppojen joukkoon: Torpparinmäen puolelle Tuusulantien alikulkua on rakenteilla K-market. Oivallista. Toivottavasti raju hintakilpailu iskee ABC-kioskimyymälän ja S-marketin monopoliin. Vaikka taitaa olla tältä toiselta kartelliketjulta liikaa toivottu, Toivossa on kuitenkin hyvä elää.
Ystävämme kanit ovat pysytelleet korkean hangen aikana piilosilla. Olisikohan jo toivoa, että talven ankaruus verottaa niitä, vai ovatko vain muuttaneet kulkureittejään niin, etteivä tole osuneet silmiin viikonloppukäynneillämme?
Veden haku Pakilan kaivolta on hauskan talvista puuhaa: astiat putoilevat kelkasta kun sitä vetää kapeaa käveltyä uraa myöten. Hyvin ja liukkaasti ne kyllä muuten kulkevat. Helpommin kuin kottikärryillä sulan maan aikaan.

Perille asti tulee kaupan päälle vähän kiinteämpääkin vettä.

Saunassa laatoitus on edennyt kuten kerrottu. Saumausta on jo tehty kolme pesuhuoneen seinällistä ja löylyhuoneen alaosan laatatkin melkein kokonaan. Ensi viikolla vuorossa lienee lattioiden saumaus. Aina valmiimmalta näyttää.

Markku ja Mikko suunnittelevat valaistusta ja kalusteita saunan pesuhuoneessa.

2 kommenttia:

  1. Kanien selviämistä minäkin olen seuraillut.

    Näyttää aika hiljaiselta noin yleensä mutta tuossa Altin ja Paavon pihoilla edelleenkin melskataan.

    Onkohan nuo "leijonan ruuan metsästäjät" vielä liikekannalla?

    VastaaPoista
  2. Lauantai-iltana näin mäntypolulla kävelevän miehen, jolla oli mukanaan metsästysjousi. Ainakin siis jousestajat ovat vielä liikkeellä, mutta niistä kerhotalon viereisen ammuntatornin käyttäjistä ei ole havaintoa. ANsa ja karkotuspyynti voisi näillä hangilla olla tehokkainta.

    VastaaPoista