maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen luontoa

Pitkänäperjantaina tultiin illalla mökille pääsiäisen viettoon. Pikkuportilta alueen sisälle tullessa melkein törmättiin kaurisperheesen: neljä, joista yksi sarvipää ja yksi pienempi. Etenemme niiden perässä hiiviskellen omalle tontille saakka. Menivät valkoiset perät keikkuen naapurin mökin ja varaston välistä Lystikukkulalle.
Hetken päästä havaitsimme, että nämähän ne syö ne tulppaanit. Huolimattomasti aseteltu verkko oli suojannut niitä, paitsi osan esille jääneistä. Kani olisi helposti loikkinut verkon alle syömään loputkin. Syypäitä siis ovatkin kauriit.
Iltamyöhällä heitti vielä lumikuuron, joka peitti koko mökkimaiseman valkean keveään hötöhuntuun. Ei kuitenkaan aamulla ollut kauriin jälkiä pihalla. Tulppaanit jäivät rauhaan. Lumikellojen lisäksi lumen seasta pilkisteli imikän kukintoja.
Pääsiäissunnuntai oli sateinen ja maa niin märkää ja savista, ettei puutarhassa voi edes siististi kävellä,mistään kevättöistä puhumattakaan.
Pääsiäismaanantaiaamuna avatusta ikkunasta kantautui punarinnan heleä säe. Kevät etenee, vaikka viime päivät on ollut jarrut päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti