sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannusjuhlat Pakilan (uuteen) tyyliin

Perjantaina, juhannusaattona oli Pakilan perinteiset juhannusjuhlat - järjestäjänä tänä vuonna kolmoslohko, johon myös me mäntypolkulaiset kuulumme.
Juhannussaunan jälkeen alkoivat kenttäpelit ja sitten oli lipunnosto, niin kuin aina. En osallistunut lipunnostoon kun se vanhan sivarin korvaan se lippulaulu tuntuu väliin niin kovin innokkaalta...
Sen sijaan itse juhlaan kyllä. Peltosen Lasse oli kuuluttajana. Ohjelma alkoi pienellä näytelmäkuvaelmalla. Se kertoi Toivosta, Onnista ja Rauhasta, joiden välit kiristyivät kuten klassisesssa kolmiodraamassa, mutta lopulta Rauha sai Toivon, mutta Onni seurasi heitä elämänsä loppuun saakka. Teksti oli kuulemma "kansanperinnettä" kielikuvien demostrointeineen. Voi ollakin, muistelen jo kouluaikoina (siis hyvin kauan sitten) nähneeni jotain vastaavaa.
Näytelmän jälkeen seurasi flamenco-koulun koetunti, johon osallistui melkoinen määrä vapaaehtoisia ja, täytyy myöntää, reilun tunnin uurastuksen jälkeen porukan pyörähtely muistutti jossain määrin mainittua tanssityyppiä.
Flamenconaisten jälkeen lavalle kiipesi pianon ääreen yllätys: Olli Ahvenlahti. Pakilan mökkiläiset Zarkus Poussa ja Vuokko Hovatta olivat kaksi tuntia aiemmin tavanneet vanhan tuttunsa kaupassa ja seurauksena oli tämä: Olli keikalla soittamassa jazz-kappaleita bändin pianolla. Ollin jälkeen lavalle tulikin sitten Vuokko ja bändi, jota Ollikin jäi tukemaan. Bändissä soitti rummuissa Zarkus ja hanuria Kiureli Sammallahti. Kiureli kuulemma osaa kaikki maailman kappaleet (paitsi noin joka sadatta niistä). Bändin myöhemmästä esityksestä päätellen, taidot ulottuvat ainakin Intiaan saakka - niin itämaiselta tututkin kappaleet yhtäkkiä kuulostivat.
Mutta ensin Vuokko esitti kolme Aulikki Oksasen runoon sävellettyä kappaletta. Oli kuulemma kantaesitys laajemmaksi aiotusta kesäesityskiertueesta. Katsomossa istui myös itse Aulikki Oksanen. Johan siinä meni tavallinen puutarhurinplanttu hämilleen moisesta kuuluisuuksien määrästä pienessä perinneillassa.
No, kyllä niitä perinteitä vielä kunnioitettiin noin tunnin kestäneellä kenttäpelien palkintojen jaolla ja arpajaisilla, joissa jaettiin suuri määrä voittoja - etupäässä vieraille ja Klaukkalanpuistolaisille. Sitten bändi jatkoi taas aina yhteentoista saakka, jonka jälkeen kaikki lähtivät vielä kokolle perinteiseen tapaan örisemään. Oli taas Juhannustaiat tehty ja juhlittu ja nukkumaan voitiin käydä hyvillä mielin, varsinkin kun oikea juhannus, 24.6., on vasta ensi tiistaina.
Kiinteistöneuvoksen tyylinäyte ketjun heitossa. Mitalisija.

Flamencokurssilaiset vauhdissa


Vuokko, Zarkus, Kiureli et al. Puutarhatontut. Oikealla myös Ahvenlahti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti