sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Hiihtokausi avattu

Yhtäkkiä maisema onkin täysin talvinen. Nyt se vuodenaika vaihtui. Tuli talvi. Pakilan mökkialueella kävellessä kaikki on yhtäkkiä, toisaalta outoa, ja toisaalta niin tuttua: tältä täällä näyttää talvella.

Viime vuonna hiihtämään pääsi ensimmäisen kerran noin viikkoa ennen joulua. Tänä vuonna kausi aukesi tänä viikonloppuna eli kuukautta aikaisemmin. Paloheinästä pääsee jo Pitkäkosken hiihtomajalle ja takaisin. Latukin on kohtuullinen. Pitkäkosken luonnonsuojelualueen aita on uusittu. Perinteinen risuaita, mutta epäperinteisen huolellisesti rakenneltu.
Kun on hiihtänyt ensin Pitkäkoskelle, jossa nautitaan kahvit ja luetaan lehtiä, ja sen jälkeen takaisin Paloheinään, jossa käydään hiihtomajan saunassa, on olo niiin hyvä, että ei paremmasta väliä. Karhun Optigrip-pohjaiset sukset osoittivat taas ylivoimaisuutensa: ne toimivat parhaiten nollan tienoilla olevilla lämpötiloilla. Keleillä, joilla tavallinen voitelu on tosi vaikeaa. Näillä suksilla ei tarvitse voitelusta huolehtia. Hypätään suksille ja menoksi. Aina toimii. Pitoa on vaikka seinää kiivetä. Hiihtäminen on hauskaa lipsumattomilla suksilla.
Hiihtäminen ja saunominen kuuluu Pakilan talvimökkeilyyn. Ja on, paitsi mukavaa, myös terveellistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti