maanantai 8. marraskuuta 2010

Blogitilastoa

Olen seurannut tämän blogini lukijamääriä viime vuoden lokakuun lopusta asti. Vuoden aikana sivuilla käyntejä on ollut yhteensä 5 259 ja sivun katseluita 10 887. Käynnin aikana on luettu keskimäärin vähän yli kaksi sivua vähän yli kahdessa minuutissa. Uusia kävijöitä on ollut yhteensä 1 878 (absoluuttiset yksilöidyt vierailijat), keskimäärin noin 35% kävijöistä on uusia. Välitön poistumisprosentti on keskimäärin 62%. Kävijämäärät olivat suurimmillaan viime syyskokouksen aikoihin. Liekö ollut ounastelua siitä, josko bloginpitäjältä olisi taas mennyt hermot, ja kiukuspäissään olisi laatinut taas yhtä räväkän blogimerkinnän kuin noin vuosi sitten?
Uusien kävijöiden osuus on vaihdellut melko paljon, mutta, alkua lukuunottamatta, on joukossa aina ollut entisiä "kanta-asiakkaita", jotka palaavat aina uudestaan.
Sivuilla vierailevista reilu neljännes tulee suoraan sivuille (lienevät tallentaneet osoitteen suosikkilistalleen), noin kolmannes tulee hakukoneiden ja suunnilleen saman verran viittaavien sivujen kautta.
Monenlaista muutakin tilastoa kävijöistä on tallentunut. Mutta ei, arvasitte väärin, en tiedä ketä lukijat ovat. Vain pari, kolme lukijaa, jotka ovat erikseen käyneet Pakilassa käsipäivää sanomassa, voin sanoa tuntevani.
Mutta kai näistä tarinoista on ollut iloa lukijoille, kun määrät ovat noinkin suuriksi vuodessa kasvaneet.
Jatkosta en sano varmaksi mitään. Aloittaessani ajattelin, että kokeilen vuoden verran minkä verran merkintöjä saan syntymään. Ja syntyihän noita yhteensä 108 merkintää.
Viime aikoina päivitystahti on ollut hieman harvempi. Sanomisen tarve ei ole ehkä ollut niin kova, ja välillä on tehty muutakin, jopa vietetty pari viikonloppua muualla kuin Pakilassa mökillä.
Joitakin aiheita on kuitenkin tälläkin hetkellä varastossa, joten kyllä tämä bloginpito ainakin toistaiseksi vielä jatkuu.
On tämä niin mukava täydennys omalle mökkeilylle, ja jos siitä on iloa vielä muillekin, mikäs sen mukavampaa.

2 kommenttia:

 1. Minusta on kyllä mahdottoman mukava lukea blogiasi. Sinulla on hyvä kynä ja kirjoittelet monipuolisesti. Varsinkin nyt syksyllä ja talvella on kiva lukea ja odotella kevään tuloa.
  Jatka samaan malliin ja hyvää syksyn jatkoa.
  Siirtolapuutarhuri naapuripuutarhasta.

  VastaaPoista
 2. Ei sitä olisi uskonut, että näistä internet-välineistä olisi tullut näin monipuolista hyötyä ja iloa siirtolapuutarha-asukkaallekin!

  Puutarhaväki on nuorentunut ja aktivoitunut. ”Arvokeskustelijat” ovat jääneet jupisemaan omiin nurkkiinsa.

  Hienoa!

  VastaaPoista