sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannus

Juhannusaatto meni meiltä Hennan kanssa työn merkeissä iltaan saakka. Lämmitettiin sauna. Jore oli tuonut hienot juhannuskoristeet, koivut, saunan sisäänkäyntiin. Saunojia kävi 180, sekä miehiä, että naisia oli tasan yhdeksänkymmentä. Suuresta väkimäärästä huolimatta ei kukaan valittanut tungoksesta. Sopu ja juhlamieli, juhannusmieli, antoi sijaa ja kaikki mahtuivat tarpeellisessa määrin lauteille ja pesulle.
Saunan siivouksen jälkeen suunnistettiin kerhotalolle juhannusjuhliin. Siellä oli oivat herkkutarjoilut makkarasta lähtien ja ohjelma erinomainen. Taiteilija Ristimäen tulo alueelle on koitunut siunaukseksi juhlien esitysten tasolle. Ei ole ikävä aikaisempaa menoa vaikkei harrastelijatkaan esiintyjinä huonoja olleet. Mutta nyt on taso vähän liiankin kova - helmiä juhannussioille? Reetta ja Vuokko lauloivat  joitain varsin tunnettuja kappaleitaan, joita nuorempi väki hoilasi täysin rinnoin ulkomuistista mukana. Vanhempi setäkin koki musiikin jotenkin niin tutun oloisena, 70-lukulaisena? No, niinhän se UltraBra aina. Bändinä oli ensin Remonttireiskat ja sitten meidän oma Gardeners. Ensin mainittu sahasi ikivihreitä tanssilavakipaleita, mutta niin taitavasti ja hyvin, että tuntuivat välillä ihan uusilta ihmeiltä. Jyrkin johdolla rockaava Gardeners on taattua tekijäporukkaa. Tanssijalka sai saunan lämmittäjät vipattamaan vielä ennen kokolle lähtöä niin perusteellisesti, että Juhannuspäivä menikin sitten leppoisasti huilatessa.
Juhannus on siis takana ja keskikesän kohta saavutettu, vanhan laskuttavat mukaankin viimeistään huomenna.
Loma on kuitenkin vielä edessä ja oikeastaan koko kesäkin. Juhannukseen asti sen voi vielä laskea myöhäiskevääksi. Hyvä on siis puutarhurin lepäillä. Ennen kuin alkaa omenpuiden nyppiminen ja marjojen poiminta jne. yms. viihdykettä.

1 kommentti:

  1. Juhannus oli Pakilassa mukava, kiitokset siitä kaikille.
    Saunan ruuhkaisuudesta kommentti, tilastot kun eivät kerro kaikkea. Juhannuksena saunottiin kuten ennen vanhaan, käytiin vaan peseytymässä, sillä perhejuhlat ja muut valmistelut odottivat. Nykyään saunotaan eri tavalla. Ollaan ja viihdytään koko kaksi tuntia. Tähän on johtanut varmaan alkoholijuomien salliminen saunalla ja muukin saunakulttuurin muutos. Saunalle tullaan nautiskelemaan ja seurustelemaan, ennen käytiin vain pesulla.

    VastaaPoista