torstai 3. tammikuuta 2013

Uusi vuosi ja takasyksy vai etukevät?

Kovin lauhana alkoi tämä vuosi. Hennan kanssa ihailtiin aattoiltana puoleen yöhön raketteja mökin terassilta. Sitä ennen yritettiin käydä kävelyllä, mutta ei siitä mitään tullut: olis pitänyt olla luistimet! Klaukkalantie oli niin liukas, että oli suoranainen ihme, että selvisimme siitä pystyssä läpi.
Kävin uudenvuodenpäivänä katolla vähän heittelemässä painavimpia märkämöykkyjä alas, mutta totesin sitten, että kylläpä nämä taitaa kaikki tulla vetenä alas. Ja niinhän siinä kävi. Valokatteiden päältä luistivat lumet heti kohta, kun kinos joka katolta käsin piti niitä paikallaan oli katkennut. Seuraavana aamuna tarvoin vesisateessa kasvihuoneen katolta lunta katsastamaan, mutta se olikin yöllä sulanut kokonaan...
Uuden vuoden päivänä käytiin Hennan kanssa vesisateessa hiihtämässä Paloheinästä Pitkäkoskelle, Pitkäkoskelta Pirkkolaan ja Maunulan majalle ja sieltä vielä kilometrin reilu Laakson suuntaan, josta palattiin Paloheinään suihkuun. Meni siinä joku tunti ja kilometrejä tuli just vähän yli kakskymmentä. Reipas vuoden aloitus, eikä edes kastuttu paljon, vain alta ja päältä.
Meillä on ollut tapana poiketa Pitkäkoskelta Paloheinään päin hiihtäessä Malminkartanon ladulle ja oikaista siltä ladulta metsää pitkin noin 50 metriä rullasuksiradalle, josta on käytetty noin puolet, jotta on päästy taas Pirkkolan ladulle. Näin voi välttää kiipeämisen Haltiamäelle. Vielä muutama päivä ennen vuoden vaihdetta näin tehtiin, mutta ei enää tänä vuonna. Metsässä nousee ojissa vesi niin nopeasti, että pelättiin että pudotaan siellä johonkin ylitettävään ojaan. Pysyttiin siis virallisilla latureiteillä. Jotka sulivat niin nopeaa vauhtia, että taitaa viikonvaihteessa jäädä hiihtäminen vähemmäksi, vaikka pakastuvaa keliä onkin luvattu. Tarvittanee lisää lunta.
Maa on todella märkää hangen alla ja nyt, kun monin paikoin lumet on sulaneet pois, on sieltä paljastunut litimärkä tulvamaa. En oikein osaa kuvitella mitä tämä vaikuttaa tulppaaneihin ja muihin varhaiskukkiviin kevätaspektin kasveihin. Ehkä se juurruttaa ja voimistaa niitä? Keväällä se nähdään, eikä siihen ole enää edes pitkä aika!

1 kommentti:

  1. Kiitos Timppa kirjoituksestasi. Pidät meidät muut hyvin tilanteen tasalla. Nytkin olen miettinyt käyntiä Pakilassa, vaan enpä lähdekään kun niin hyvin kuvailit tilannetta siellä. Täytyy odotella parempia liikkumiskelejä. Terveisin! mummu mökistä 96

    VastaaPoista