perjantai 7. joulukuuta 2012

Jousimiehet

Kävelin äsken saunalle tarkistamaan, oliko Anttimyrsky vienyt pressut mennessään. Paikoillaan olivat. Lunta vain oli kinostunut kummallisiin paikkoihin.
Palatessani törmäsin kerhotalon nurkalla nuoreen mieheen, joka asteli paikalle Mäntypolulta päin. Hänellä oli mukanaan jousi ja nuolia. Jousi ei paljon muistuttanut tavallista jousta, vaan ennemminkin jotain huipputeknistä laitetta. Siinä näkyi olevan paikka siimarullallekin. Nuolet eivät joudu hukkaan, kun ovat kiinni siimassa. Nuolen päässä on tylppä kolmisakara, ei mitään kovin terävää. Nuoli repii osuessaan, ei leikkaa.
Juttelimme hyvän tovin kanijahdin asioista ja paikalle tuli toinekin Artemis-jousiseuran metsästäjä jousi mukanaan. Nuoria, tarkkanäköisiä miehiä. Heillä on lupa toimeensa kaupungilta vuodeksi kerrallaan. Eivät saa enää ampua rusakoita tai supikoiria, vain kaneja. Niitä ei ollut tällä kerralla vielä jäänyt saaliiksi. Pienosikiväärillä kaneja ampuvat eivät tänä vuonna taida olla paikalla, ainakaan tornia tai ruokintalaitetta ei ole näkynyt. Ilmeisesti myöskään frettiä apunaan käyttävät verkottajat eivät ole tänä vuonna vielä käyneet Pakilassa.
Toivottelin hyvää metsästysonnea ja erkanimme tahoillemme, minä mökille ja jousimiehet Pajupolulle päin jahtiaan jatkamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti