torstai 16. elokuuta 2012

Elojuhlat juhlittu

Viime lauantaina oli Pakilan elojuhlat. Järjestävä lohko oli pannut paljon aikaa ja työtä juhlien eteen. Työ tuotti tulosta: juhlat olivat hauskat ja monipuoliset, ohjelma, tarjoilut ja koristelut olivat hyvin valmisteltuja ja antaumuksella tehtyjä.
Ohjelma alkoi Nipan puheella, joka oli Nipamaisen runollinen ja puhutteleva. Pienet kuuluttajatytöt haastattelivat Nipaa, niin kuin kaikkia muitakin esiintyjiä, "reippaasti ja kuuluvalla äänellä". Kerhotalon uudet AV-laitteet nostavat juhlien tasoa monella tavalla. Enää ei tarvitse pinnistellä, jotta kuulisi, eikä miettiä yhteislaulujen sanoja, kun ne näkee suurelta screeniltä kuin karaokessa ikään.
Ohjelman huippunumero oli flamenco-tanssiesitys. Joukko hehkeitä ja nuoria Carmen-neitoja yhdessä Carlos-"herrojen" kanssa esitti suomalaiseksi muokattua flamencoa ja hauskaa oli niin esiintyjillä kuin katsojilla.
Loppuillasta piti huolen taatulla tavallaan the Gardeners orkesteri sekä seuraavan sukupolven Simple Twist, joiden taidot ja pituus olivat huomattavasti kehittyneet edellisestä kerrasta. Levän Jyrki kantoi jälleen suurimman vastuun ohjelmiston onnistumisesta. Gardeners oli tullut hyvän matkaa vastaan yleisön makua: musiikki oli hyvin tanssimusiikiksi sopivaa. Soittivat jopa iskelmiä, joita joku soittajista oli vannonut ei koskaan soittavansa.
 Pauli oli vastaavana lihamestarina ja leikkasi illan aikana kokonaisen sian annospaloiksi nälkäiselle yleisölle. Lisäksi oli tarjolla herkullisia vohveleita ja tavanomainen buffetti. Joku väitti nähneensä Paulin loppuillasta tanssilattialla yhdessä sianpään kanssa ja molemmat olivat näyttäneet onnellisilta ja päässään olkihatut.
 Pihan koristuksena oli mm. yhä käytössä oleva 60-luvun traktori Tuomarinkylästä, josta tuli myös hevosajeluttaja kahden hevosen rattaillaan. Kyyti näytti kelpaavan hyvin alueen lapsille ja samalla saatiin polkujen varsille tuoretta lantaa ja kompostin kiihdykettä tarjolle ihan ilmaiseksi.
Ketjunheiton hopeamitalistin tyylinäyte. Yhdeksän kymmenestä ketjusta reikään.
 Pukeutuminen oli teeman mukaista: sadonkorjuuajan isäntiä.
 Myös miss Naisellisin Nainen oli valinnan jälkeisiltä kiireiltään ehtinyt juhliin.
 Parhaimman isäntäasun voittaja, Risto R.
Emäntäkilpailun kunniamininta asusta, Kikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti