tiistai 13. maaliskuuta 2012

Siemenpusseja ja taimia

Viikko sitten lauantaina jäi iglun teko kesken. Nyt oli viikonloppuna oiva rakennuskeli tehdä loput. Hieno ja viihtyisä siitä tuli!

Asuttu iglu näyttää valaistuna viihtyisältä maaliskuun iltahämärässä.

Nyt on taas se aika kun kevät ottaa hirmuisia pyrähdyksiä ja yhtäkkiä niitä kauan odotettuja kevään merkkejä onkin käsillä tai peräti jo ohi menneitä. Yksi sellainen on siemenpussien hipelöinti puutarhaliikkeissä. Mentiin Hennan kanssa hiihtolenkin jälkeen viattomasti haaveilemaan keväästä ja siellähän ne olivat jo nurkassa - siemenpussit. Aloittelija helposti erehtyy luulemaan, että ulkolaiset isot ja näyttävän näköiset pussit ovat parempia kuin kotimaiset tai peräti itse tuotetut omat siemenet. Ehei, parhaita ovat tutut ja turvalliset, koetellut lajikkeet. Niissä vara parempi. Eikä kannata ostaa kaikkia kerralla, että voi vielä toisetkin kerrat seisoskella puutarhaliikkeessä haaveilevan näköisenä siemenpussit kädessä.
Toinen yllätys oli, että pikkutaimetkin olivat jo saapuneet. Tuntuu, että vuosi vuodelta ne tulevat aikaisemmin. Nyt on aika sännätä niitä ostamaan - verenpisarat ja pelakuut ja petuniat nyt vaan pussiin ja mökillä heti uutta multaa purkkiin ja ikkunalaudalle varttumaan! Nyt ne ovat vielä edullisia, mutta sitten kun puutarhaliike on istuttanut ne neljän tuuman purkkiin ja ne ovat venähtäneet kooltaan moninkertaisiksi on hintakin tehnyt saman liikkeen. Nyt niitä saa noin eurolla pikkutaimina, toukokuussa isoina maksavat jo viisi euroa. Jos ostat kymmeniä taimia, ajattele, mikä säästö!

Verenpisarat ja pelakuut muuttivat jo kesäosoitteeseensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti