maanantai 5. maaliskuuta 2012

Kevät tulee!Talvivedenottoa Pakilassa
 Ai kuinka olen vihreänä kateudesta, kun muut pääsivät Pakilan talvipäivää viettämään ihanassa auringonpaisteessa sunnuntaina, mutta minä en päässyt paikalle. Oli oltava muualla. Ystävämme Heikki julkaisi Facebookissa Siirtolapuutarhamummoissa hienon kuvan tilaisuudesta. Näyttää, että aika hulinaa oli ollut. Ai, kun oisin saanut olla mukana jututtamassa vanhoja tuttuja ja aloittamassa uutta kautta pitkän ja pimeän talven nyt jäätyä taakse ja kevätauringon jo lämmittäessä.
Kelpaa tätä maaliskuuta elää. Mustarastaan huilu soi jo auringon noustessa pitkiä sävelmiä ja näytteitä taidoistaan saa pitkin päivää. Tiaiset ovat innostuneet laulamaan myös ja kiertelevät pesäpönttöjä katsellen niitä sillä silmällä.
Iglun rakennustyö jäi, taas, ikävästi kesken, kun aika loppui ja tuli pimeää lauantai-iltana. Ehkä vielä saamme sen valmiiksi ensi viikonloppuna, jos ei kevätaurinko sulata tekelettä muodottomaksi. Toiveissa siis viikoksi pikkupakkasia ja viikonlopuksi suojakeli. Silloin tämä harrastus olisi helppo nakki.


Iglu syntyy muutamassa tunnissa muotin avulla.
 Keskiviikon Helsingin Uutisissa oli juttu, joinka mukaan lähiaikoina perustetaan Helsinkiin kaksi uutta siirtolapuutarhaa Siltamäki-Suutarila ja Mellunmäki. Muista esitetyistä suunnitelmapaikoista on ainakin tässä vaiheessa luovuttu. Kaikkein pisimmällä, jutun mukaan, suunnitelmat ovat kuitenkin Pakilan laajennuksen suhteen. Ehkäpä näistä suunnitelmista kuullaan kolmen viikon päästä kevätkokouksessamme?

1 kommentti:

  1. Tässä vielä linkki Helsingin Uutisten juttuun: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/94876-mokit-tervetuloa-mutta-ulkoilureitit-sailytettava
    Niin, ja talvipäivä-kuvia löytyy nyt myös yhdistyksen sivuilta: http://www.siirtolapuutarhat.net/pakila/sivut/kuvia2.html

    VastaaPoista