keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Syyspulma puheenjohtajista

Syksyisen omenamehun teon lomassa voi muistella mennyttä kesää ja ihailla satoa, jota puutarhan omenapuut tuottavat edelleen tarmokkaasti. Viime yön myrskyn jäljiltä oli monta ämpärillistä omenia poimittavana mehun tekoa varten. Pakastimet alkavat uhkaavasti täyttyä ja kaikki mahdolliset astiat alkavat olla mehua täynnä.
Vaan eipä tässä ole enää kuin pari viikkoa siihen kun vesi suljetaan ja kesä loppuu niiltä osin ja alkaa talvimökkeily ja veden kanto. Nautitaan nyt näistä ylellisyyksistä vielä niin kauan, kuin niitä on. Viimeinen sauna on ensi lauantaina, 17.9.2011, jolloin on myös saunakauden päätöstalkoot klo 11 alkaen (väki kyllä perinteisesti saapuu jo kymmeneksi...).
Viikon päästä saunatalkoiden jälkeen onkin sitten syyskokous 25.9.2011 klo 14:00 Pakilan Lastenpaikassa, Yhdyskunnantie 2. Paikkana ei voi olla kerhotalomme, koska siellä ei tätä nykyä ole lattiaa, ennen kuin taas sellainen saadaan rakennettua. Kerhotalon talkoot ovat edenneet hyvin tähän saakka. Olinpa minäkin siellä viime lauantaina Altin kanssa muovimattoa varaston lattiasta repimässä ja yhtä hirmu painavaa kaappia ulos siirtämässä.
Syyskokouksessa meillä on sellainen päänsärky, että näyttää olevan kaksi hyvää puheenjohtajaehdokasta: Jorma Bergholm on palaamassa aktiviivitoimintaan ja on ilmoittautunut ehdokkaaksi ja tiettävästi johtokunnan akttiivi Heli Ahola ei myöskään ole tehtävästä kieltäytynyt. Siinäpä meillä pulma. Jormalla on näyttöjä aikaisemmalta pitkältä puheenjohtajakaudeltaan. Hän pystyy vetämään perinteistä kynsin hampain kiinni pitävän yhdistyksen isoihinkin uudistuksiin, mm. sähköt remontoitiin hänen kaudellaan. Suurien kokousten johtamisessa Jorma on aivan yliammattitaitoinen, kuten kaikki kokemuksesta tiedämme. Jorma on myös ollut äänitorvemme, ainakin kulisseissa, Helsingin kaupungin ja kaupungin suunnitteluviraston suuntaan: Viime aikojen suunnitelmat puutarhojen laajentamisesta ja uusien perustamisesta ovat pieneltä osaltaan varmasti Jorman ansiota.
Heli taas on se moottori, joka on saanut aikaan mm. viime vuosien "kerhotalo kansalle" -liikkeen ja menestyksellä hoitanut ja edistänyt kesäkahvilatoimintaa, ja saanut aikaan muutakin yhdistyksen avautumista jäsenkunnan suuntaan. Helin muista mielipiteistä en ole niin kovin hyvin perillä. Jormasta kuulee paljon kun saunotaan yhdessä. Helin ääntä en muista kovin paljon saunalla, ainakaan ylimpänä, kuulleeni, vaikka olenkin joitakin naisten vuoroja kassana kopissa istunut (en kyllä muista viime vuosilta montaa muutakaan sieltä, liekö rauhoittuneet, vai muistini huonontunut...).
En osaa näiden ehdokkaiden välillä käydä ratkaisua tekemään ja aionkin varustautua syyskokoukseen suurella korvalla kuulemaan, minkälaista johtamis- ja toimintalinjaa ehdokkaat haluaisivat edistää. Toivon siis asillista ja asiapitoista keskustelua ja viime kädessä sitä, että tulee puheenjohtaja kummasta hyvänsä, he mahtuisivat kuitenkin samaan johtokuntaan.
Nähdään siis saunatalkoissa ja sitten syyskokouksessa. Ja siinä väleissä mahdollisesti kerhotalon talkoissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti