torstai 1. syyskuuta 2011

Syyskuu tuli, kesä jatkuu

Syyskuu alkoi tänään. Viikonloppuna pidetään saunan lämmittäjien ja yhdistyksen muun talkooväen yhteiset juhlat. Juhlassa voidaan olla tyytyväisiä. Yhdistyksemme ja sauna on paremmassa kunnossa kuin aikoihin. Sauna on lämmennyt onnistuneesti ilman suurempia kommelluksia ja maalausremonttikin saatiin pukuhuoneen ikkunan uusimista lukuunottamatta jo valmiiksi. Ikkuna saadaan kuntoon valitettavasti vasta lokakuussa, mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan. Talkootunteja tehtiin yli 350 mikä on paljon, mutta verrattuna aikaisemman ison saunaremontin yli 1400 tuntiin kuitenkin vähän.
Sadonkorjuu jatkuu. Soseita (omena, luumu jne.) tehdään vielä ja omenamehukausikin pitäisi aloittaa. Luumusoseet teimme tänä vuonna ilman lisäaineita. Ei edes sokeria lisätty pojanpojalle menevään soseeseen. Lävikkömenetelmä on edelleen kätevin ja nopein keksimäni keino luumunkivien erotteluun. Karhunvatukoista ollaan tehty marmeladia hillosokerin kanssa. Sen satokausi alkaa olla ohi. Viimeaikaiset hirmusateet ovat homehduttaneet marjaa ja kylmät yöt estäneet loppujen kypsymistä ja kasvua. Vielä on kuitenkin mahdollista tehdä omenoista sosetta ja mehua. Kyllä me niilläkin ne pakastimet täytetään ja käydään sitten rauhallisin mielin talven viettohon.
Kesä kuitenkin jatkuu vielä ja toivottavasti vähän vähemmän sateisena kuin viime päivinä. Vantaan pinta on noussut nopeasti, vaikka ei vielä olekaan tulvakorkeudessa. Jos sateet eivät hellitä, joutuu Oulunkylän puutarhan tulvasuojavalli käytännön kokeeseen.
Nähdään lauantaina talkoolaisten juhlissa!
Loppukesän aamupuuro vadelma-karhunvatukkakatteella

Luumussoseen valmistus lävikköä käyttäen

Luumutomaatit ovat olleet erityisen satoisiaKirsikkatomaattia (Sun Gold) maukkaampaa ei ole


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti