tiistai 14. kesäkuuta 2011

Pauli Pentti on poissa

Sain vasta viikonvaihteessa tietää puutarhaamme kohdanneesta murheesta: Pauli Pentti on poissa. Melkein kaikkien tuntema ja arvostama kanssapuutarhurimme poistui äkillisesti keskuudestamme pari viikkoa sitten.
Pauli oli tunnettu käsiensä taidoista. Lukuisat jäljet jäivät todistamaan tätä Paulin muistoksi: Portinpylväitä, tuuliviirejä, monia monia korjattuja työkaluja ja ruohonleikkureita. Saunamme teräksiset lauderungot ovat Paulin kokoon hitsaamat. Pauli teki mitä halusi, kun me muut mitä osaamme.
Pauli viihtyi kesät tiiviisti mökillään Lehmuspolun varressa. Hän oli pidetty vieras talkoissa, petanque-kentällä ja saunomassa. Paulin hyväntahtoinen myhäilevä olemus ja sopuisa luonne muistuvat vielä kauan mieliimme esimerkkinä tyytyväisestä puutarhurista.
Pauli oli se, joka kyseli minultakin työurastani ja pitkän selostukseni jälkeen, kerrattuaan omaa uraansa metallin parissa ensin Ruotsissa ja sitten pitkään myös Suomessa, urahti: "Tarkoittaako tuo, ettet sinä ole ollut koskaan oikeissa töissä?" Pakko oli myöntää, niin tarkoittaa. Pauli osasi oikeat työt.

Kanssapuutarhurit muistavat Paulia lämpimin ajatuksin ja ottavat osaa omaisten suruun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti