perjantai 3. kesäkuuta 2011

Keväästä kesään


Pakilan romulavapäivät toimivat myös kylän elävänä kierrätystoimintana. Tavara kulkee kottikärryissä edestakaisin vaihtaen aktiviisesti sijainttitonttia.
Tänä keväänä meni kevättalkoot ohi blogin pitäjiltä, eikä niistä siksi ole ihastelevaa kirjoitusta täällä ollut. Kuuleman mukaan siellä oli hauskaa ja työt tuli tehdyksi sekä talkooeväät syödyksi.
Talkoiden jälkeisenä viikonloppuna oli sitten lavat leikkikentällä ja taimimyyntiä kerhotalon vieressä.
Nyt näyttää olevan keväinen hiekka- ja sepelikasa tarvitseville vessarakennuksen vieressä.
Pikkuhiljaa alkaa siis kaikki kevätkuvioihin liittyvä olla läpikäyty kun haketuspaikkakin sulkeutuu.
Monet kasvimaat ovat jo ylen myllättyjä ja taimia ja siemeniä täynnä. Tämän puutarhurin perunanistutus on kyllä lopulta saatu aikaan, mutta kasvi- ja yrttimaa odottaa vielä ilmojen lämpenemistä. Kasvihuoneessa tomaatit kyllä jo kasvavat ja kurkun taimetkin ovat itäneet. Dahliat ja gladiolukset odottavat siellä lämpimässä öiden lämpenemistä ja pääsyä ulkoilmaan kukkimaan.
Vesiallas on saanut sähköpumpun vettä pyörittämään ja kodikasta lorinaa pihapiirissä pitämään - tai oikeastaan kaksikin. Ensimmäisen näet ajoin ruohonleikkurilla säpäleiksi. Ensin näytti, että meni vain johto poikki, mutta ei se herännyt henkiin vaikka johdon korjasinkin. Eikä takuuseen saa uuttta, jos vikana on, ettei se kestänyt, kun ajoin leikkurilla päältä.
Vahingosta vihastuneen vetelin uuden pumpun johdon omenapuiden päältä yläilmoista. Sieltä en ainakaan leikkurilla aja.
Juhannusta ja lomien alkua odotellessa on ilo ryhtyä viikonlopun viettoon, kun on saanut vähän levättyä puutarhassa helatorstaina vuohenputkia repien.
Kitkemisen iloa vain kaikille muillekin.
Tavataan sunnuntaina kesäkahvilan avajaisissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti