torstai 10. helmikuuta 2011

Siemenpussit esiin

Kun kevätaurinko saa puutarhurin sydämen väpättämään ja hormonit hyrräämään, on aika kaivella esiin vanhat siemenpussit ja -luettelot. Uusia siemeniä voi hankkia puutarhaliikeistä, tavarataloista tai siemenliikeistä netistä.
Olen jo useana keväänä päättänyt, etten sorru näihin houkutuksiin, ja sitten loppukeväästä kuitenkin tavannut itseni idättämästä tolkuttoman suurta siemenvalikoimaa.
Pitäisihän minun jo uskoa, ettei huoneenlämmössä, kuumalla ikkunalaudalla, pelkällä varhaiskevään luonnonvalolla saa kunnon taimia. Pelkkiä kalpeita rihmoja, jotka eivät koskaan toivu siitä shokista minkä oikean kevään lisääntyneen luonnonvalon suuri määrä niille aiheuttaa.
Valaistuja idätyslaatikoita on myynnissä ja keittiön nurkassa seisoo jo muovinen minikasvihuone kesät talvet (siellä on muutama huonekasvi kissoilta turvassa).
Parhaat taimet olen aina saanut idättämällä mökillä kuistin ikkunalla ja siirtämällä mahdollisimman varhain, jo huhtikuussa, taimet kasvamaan kasvihuoneeseen.
Kauppapuutarhalta ostettuihin valmiisiin taimiin verrattuna tämä siementen ostelu ja idätysharrastus ei toki maksa oikeastaan mitään, mutta kuten niin monet muutkin, ostelen kyllä sittten niitä valmiitakin taimia loppukeväällä ja kesän kynnyksellä, vaikka en tiedä mihin saisin itse tuotetutkaan taimet mahtumaan. Ehkä pitäisi järjestää taimitori kerhotalon eteen myös huhtikuussa?
Nyt on aika myös hyötää oksia kevätkodin koristeeksi: Omenapuun tai vaikka koivun lehdet tekevät muutamassa viikossa pikkuruiset hiirenkorvalehdet maljakossa. Omenapuu myös tekee valtavasti kukkanuppuja ja jopa aukaisee pienen pienet kukat ihmeteltäväksi. Puutarhurin ensimmäinen kevätihme. Ulkona paukkuu pakkanen ja sisällä kukkii omenapuu keittiön pöydällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti