keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Kesän lisäurakat

Harvoin on säät sattuneet niin nappiin kuin viime aikoina. Helteet alkoivat yhtäaikaa loman kanssa ja viime viikonlopun piti oikein euroopan ennätysmatonkuivaussäätä.
Tuli taas todettua Pukinmäen matonpesupaikan erinomaisuus. Kaikki matot on pesty ja ne kuivuivat kahdessa päivässä. Kelpaa taas talven yli tallata mäntysuovalta tuoksuvilla matoilla. Ainoa vika Pukinmäen paikassa on, että hyvillä ilmoilla saattaa joutua hetken odottelemaan vuoroaan, koska paikka on niin suosittu. Varsinkin leveän maton pesupaikat, joita on vain neljä, ovat kovasti varattuja. Tavallisissa paikoissa on noin 120 cm leveä allas, mutta koko leveyttä ei saa käyttöön, koska puisen pesualustan poikkipuut on laitettu vajaan metrin leveydelle. Vihjeeksi kaupungille: kun alustoja uusitaan, tämän vian voisi korjata. Kaikkiaan pesutiskejä on melkein kolmekymmentä. Odotusaika on parhaillakin ilmoilla kohtuullinen.

Eilen tuli toisesta kesän lisäurakasta selvitettyä jo toinen kolmannes: enää yksi saunan lämmitysvuoro luvatuista kolmesta jäljellä. Saunan hoito sujuu nykyään jo rutiinilla. Uutta saunaa on ilo lämmittää, koska se ei savuta sisään. Ainoastaan jos pesän mättää liian täyteen puita tai jättää puut tulipesään liian eteen, saa kiitoksekseen kontata löylyhuoneessa savukerroksen alla. Minulle näin ei käynyt, mutta kuulemma jollekin lämmittäjälle on näin tapahtunut myös tämän uuden piipun aikana.
Sellainen paniikki tuli kuitenkin, että vesiletku ei toiminut. Sen kiinnityskappale vesihanaan oli hajonnut. Hain kyllä siihen tarvittavan osan ajoissa, mutta kun ei ollut mittoja mukana rautakaupassa, tuli tietenkin väärän kokoinen. Jouduin lähtemään kiireessä saunavuoron alkaessa sitä vaihtamaan. Sainkin letkun toimimaan ja sauna saatiin pestyä asianmukaisesti, paitsi miestenvuoron alussa. Olen pahoillani kaikkien niiden vaimojen ja tyttöystävien puolesta, joiden miehet tulivat saunasta takapuoli nokisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti