keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Toukokuu ja takatalvi

Niin se Vappu meni ja lumisateet tuli. Vesi on päällä ja yöpakkasilta on vältytty eikä paineen kytkemisen jälkeen ollut kuin kolmessa hanassa pikku vuoto - muut oli kaikki jo vaihdettu. Hyvä isännät.
Nyt kun on vettä, ei ole enää pätevää tekosyytä olla siivoamatta mökillä. Mutta kyllä se jäi vain aloitukseksi, kun keittiön pesemiseen meni puoli päivää, eikä sitten enää enempää jaksanutkaan. No, kai se mökki syksyyn mennessä tulee pestyä talven pölyistä. En aio ottaa turhia paineita, vain nauttia juoksevasta vedestä ja suihkuista.
Saunalla saatiin vapun jälkeisenä sunnuntaina uuden piipun peltihattu paikalleen, mutta vesien kanssa tuli vähän takapakkia. Putkimiehilta oli jäänyt yksi liitos vuotavaksi. Se saatiin kyllä korjattua ja sitä myöten vedet saunallekin päälle, mutta vielä on sellainen murhe, että vessa tarvitsee uuden huuhteluvesisäiliön. Entisen on pakkanen viime talvena halkaissut. Pienistä ongelmista huolimatta saunavuorot alkavat normaalisti ja saunan kevättalkoot on 15. toukokuuta (linkki vuoroihin). Se koeeläinsaunakin on kyllä järjesteillä, mutta siitä kerron vain asianosaisille, ettei tule väärinkäsityksiä.
Kirjoitin näet viime blogimerkinnässä mahdollisesta koesaunasta vappuna ja siitäkös nyt joku pahoitti jo mielensä. Lukekaa ystävät kalliit vielä uudestaan se kohta: Siellä oli oikein isolla, että JOS... eli jos erilaiset ehdot täyttyvät, niin sitten, muuten ei. Ja nyt siis kävi tämä viime mainittu vaihtoehto toteen. Saunasata on vielä mainittava, että kiukaan alla poltetltiin jo sunnuntaina pari pesällistä puita. Vähän se jännitti, mutta ihan suotta: hyvin se vetää, ei ole remontti mennyt hukkaan!
Vaikkei Pakilassa saunottu, kyllä me Markun kanssa vappusaunassa oltiin, Marjaniemessä.
Tämä oli Marjaniemen historian ensimmäinen vappusauna. Ovat päässeet pari vuotta sitten viemäriin ja samalla myös osalliseksi talvivedestä. Meillähän viemäri on ollut jo kymmenen vuotta, mutta vain kesävesi.
Nätisti on Marjaniemeläiset, Pusan Leo (4 x MM) etunenässä, saunaansa remontoineet. Kuisti oli lasitetttu ja pukuhuoneen nurkkaan oli ilmestynyt oikein tilava ja siisti vesivessa.
Hyvät ja vain vähän nokiset löylyt siellä oli. Eikä meidän kannata surra, kyllä sitä vielä saunotaan meilläkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti