maanantai 2. marraskuuta 2009

Pakilan saunan remontin kuulumisia II

Saunan remontti on edennyt suunnilleen ennakkokaavailujen mukaisesti.
Viime viikonloppuna (31.10.-1.11.2009) nousi piipunmuuraus jo pesuhuoneen puolelta ullakolle. Työ hidastui tässä vaiheessa, vaikka muurareita oli paikalla kaksi. Laastit ja tiilet pitää toimittaa pienissä erissä vintin luukusta muurareille ja muuraamisen työasennot ovat hankalia pienissä tiloissa.
Edeltävällä viikolla ovat timpurimme Risto ja kumppanit saaneet seinämuuraukset tasoitettua ja voivat nyt alkavalla viikolla jatkaa niiden ja väliseinän muurausta. Uudet ikkunat ja ovet asennetaan mahdollisesti myös jo alkavalla viikolla.
Lattialaattoja ja seinälaattoja on jo katseltu ja vaihtoehtoja ja värejä punnittu. Meitä painaa tässä asiassa, ah, niin kauhea vastuun tunne: pinta-alat ovat isoja, kalliiksi tulee ja, jos pieleen menee värin tai tyylin valinta, niin kauhealta näyttää. Toivomme apua sisustus-muotoilija- ammattilais-mökkiläiseltämme vielä tällä viikolla. Ei ole varmaa vielä, tehdäänkö laatoitusta tänä syksynä vai jääkö se kevääseen. Pakkanen hätistelee jo niin paljon, että vesiastioissamme on riitettä ja laastia sekoittaessa täytyy vettä lämmittää kattiloissa! Piipun muuraus kuitenkin valmistuu ensi viikonloppuna, sen verran on jo varmaa. Viikolla katolle ilmestyy tätä varten rakennustelineet, jotka ohikulkijakin voi nähdä.
Talkooväkeä on ollut riittävästi ja kaikki ovat olleet kärsivällisiä ja innokkaita tekemään. Siitä kiitos meille kaikille. Remontti on tällä hetkellä vaiheessa, jossa kaaos on lähes maksimissaan, mutta luulen, että kaikkien mielessä silti väikkyy jo ensi kesän makoisat löylyt uudessa ja entistä ehommassa saunassa - toivossa eletään, eikä turhaan, uskomme.

Piippu nousee jo ullakolla.

Laastin nosto ullakolle.

Muurauslaastin tekoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti