lauantai 5. joulukuuta 2015

Omenasato jäi tänä vuonna kehnoksi. Taudit ja olosuhteet sekä loiset veivät omenat jo toisen kerran peräkkäin (linkki). Myös päärynät ja luumu jäivät tältä vuodelta saamatta. Sen sijaan vadelmaa on pakastimessa ennätys runsaasti. Puuron päällä oli koko marraskuun vadelmaa ja pensasmustikkaa. Jälkimmäiset ovat nyt loppu.
Kasvimaalla oli viime kesänä hyvät olot, kun viileän kelin vuoksi ei tarvinnut juurikaan kastella. Erityisesti lehtikaalia tuli uskomaton määrä. Pakastin täyteen ja vielä muuallekin. Viiimeiset kerättiin talteen nyt joulukuun alkaessa.
Äkkiä se syksy meni. Ollaan yhtäkkiä jo adventtia viettämässä. Sohjoa tai lunta ei olla vielä nähty eikä talvesta muutenkaan ole juuri tietoa.
Siirtolapuutarhayhdistyksen vanha johtokunta kokoontui viimeisen kerran ja vietti samalla pikkujoulua. Vuosi on pulkassa. Seuraavaksi aletaan askarrella toimintakertomusta ja tilinpäätöstä ja materiaalia toiminnantarkastajalle. Aikaa on kuitenkin vetäytyä joulun rauhaan. Ehkä tänä vuonna on mahdollista viettää joululomaa myös mökillä. Siellä on talven rauha. Voi käpertyä takkatulen lämpimään hyvän kirjan kanssa ja käydä välillä ulkona nauttimassa mökkikylän pimeydestä ja muutamasta mökistä näkyvästä kynttilän tuikkeesta.
Toivotan kaikille kiireetöntä adventtia ja rauhaisaa joulun aikaa sekä satoisaa uutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti