perjantai 18. joulukuuta 2015

Kaava voimaan, vuokrasopimus muuttuu ja hiiltä kaupan

Oheisen ilmoituksen mukaan aluettamme koskeva kaava on tullut lainvoimaiseksi. Alloleva ilmoitus oli Helsingin sanomissa 11.12.2015 otsikon "Voimaantulleet asemakaavat" alla.
Tämä tapahtui yllättävän ripeästi. Odotusarvo oli, että vielä menee vuosi tai kaksi, ennen kuin kaikki valitusasteet on käyty läpi. Käsittääkseni ylimpään valitusasteeseen valittajat eivät lähteneet. Valitukset hylättiin tai jätettiin tutkimatta, kuten ilmoituksesta ilmenee.
Nyt voimme siis lähteä siitä, että lähitulevaisuudessa tulemme yhdistyksenä käymään keskusteluja kaupungin, vuokranantajamme, kanssa kaavan mahdollsitamista toimista uusien palstojen osoittamiseksi, polkujen ja muun ihnfran rakemtamiseksi ja uusien mökkiläisten valitsemiseksi ja mökkien rakentamiseksi heidän toimestaan.
Toinen uutuus on yleisten töiden lautakunnan päätös muuttaa tai poistaa yhdistyksen ja kaupungin välisestä vuokrasopimuksesta § 11, joka estää siirtämästä sopimusta kaupunkia kuulematta kolmannelle osapuolelle. Tämä pykälä estää kiinnitysten saamisen kirjattuun vuokrasopimukseemme. Nyt tilanne muuttuu, kunhan saamme neuvoteluta vuokrasopimukseemme uudelleen muotloilun. Tämän jälkeen voimme hakea maanmittauslaitokselta vuokrasopimuksen muutosta (eli muutoksen kirjaamsita) ja samalla myös kiinnityksiä uuteen vuokrasopimukseen.
Kiinnitysten kanssa voimme sitten aloittaa uuden neuvottelukierroksen pankkien kanssa, josko näillä vaukuuksilla olisi mahdollsita saada lainaa uuden huoltorakennuksen rakentmista varten. Onnistuessaan tämä jouduttaisi vuodella tai kahdella rakentamisen aikataulua.
Vielä yksi mainitsemisen arvoinen uutuus. Olen tällä palstalla kirjoitellut aiemminkin ns. mustasta mullasta (linkki, linkki). Sellaista ei vain yhden puutarhatuotevalmistajan mainonnasta huolimatta ole käytännössä ollut saatavilla, ainakaan Helsingin seudulla. Nyt on tapahtunut edistystä siinä suhteessa, että tuollaiseen seokseen tarvittavaa pyrolyysihiiltä on kaupallisesti saatavilla (linkki, ks. Myös Leia s.28). Sitä voi jopa tilata netistä (linkki) hintaan 1,19 €/l. En osaa arvioida onko tuo kallista vai halpaa, mutta aion joka tapauksessa kokeilla tuotetta ensi kasvukaudella. Toivottavasti joku muukin innostuu kokeilemaan, että saadaan runsaammin tietoa mahdollisista hyödyistä.

Blogin lukijoille ja kaikille muillekin toivotan

Rauhaisaa Joulua ja Satoisaa Uuutta Vuotta 2016!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti