tiistai 25. syyskuuta 2012

 Viime lauantaina 22.9.2012 oli Pakilan saunan syystalkoot ja se viimeinen, eli mörkösauna. Porukkaa oli tullut aurinkoisena päivänä alun neljättäkymmentä. Lähes kaikki olivat kokeneita talkookävijöitä ja hommat hoituivatkin kuin itsestään.

 
Terassin luukut on nykyään helppo asentaa ja laiturikin nousi joesta suorastaan ennätyksellisen vähällä väellä. Ei keritty edes huutaa muita auttamaan, kun laituri oli jo liuutettu keskelle pihaa.
 

 
Vesa oli erityisen huolissaan takkapuiden riittävyydestä, joten niitä sirkkelöitiinkin ahkerasti. Myös terassin alla olevassa puuvarastossa olleet kannot pienittiin sirkkelillä takkapuiksi. Tämä liiteri myös siivottiin kuntoon ja heitettiin roskat ulos ja laitettiin halkopinojen aluset uuteen ojoon.
Aikaa meni niin paljon, että varsinaisesti tärkein työ, eli pilkottujen ja kuivien polttopuiden siirto liiteriin, jäi myöhäisen aloittamisen takia kesken. Sitä jatkettiinkin seuraavana päivänä kaatosateessa. Ja saatiin kuin saatiinkin kuivat puut suojaan ja vielä kuivumaan jääneet tuoreemmat puut katettua veden ja talven pitävällä pressulla.
Saunakausi on ohi. Kiitos kaikille ahkerille talkoolaisille. Nähdään taas ensi kesänä saunassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti