perjantai 8. kesäkuuta 2012

Takakevät

Ilma heittäytyi niin kylmän viileäksi, ettei voi enää ainakaan öisin oikein puhua kesästä, kun käydään viidessä asteessa, ja allekin, melkein joka yö. Istuttamani kesäkurpitsan alut ottivat moisen kylmyyden niin pahaksi, että taitavat olla entisiä. Kukan taimet, joita siirreltiin kasvihuoneesta ulos, näyttävät edelleen voivan hyvin.
Olen idättänyt papuja sisällä lämpimässä ja nyt mietitään uskaltaako niitä koulia kasvimaalle vielä viikonvaihteessa, kun öisin on näin kylmää. Toisaalta on pakko, koska idätysastiat ovat niin pieniä, että juuret sotkeentuvat muuten liikaa toisiinsa.
Omenan kukinta on ohi suurimmaksi osaksi. Saa nähdä, mitä tämä kylmyys on tehnyt kukille, ovatko varisseet kaikki kylmässä ja kovassa tuulessa, vai onko satoa edelleen tulossa. Pörriäisetkin olivat aika vähissä kylminpään aikaan, mutta toisaalta kukinnan alkaessa oli vielä lämmintä.
Saunan toiminta on pyörinyt vakiintuneen onnistuneella tavallaan. Toukokuussa oli ennätysmäärä kylpijöitä. Oli kyllä saunavuorojakin enemmän kuin milloinkaan. saunavuoroa kohti saunojien määrä ei ole ollut kovin korkea. Yhdestä seikasta lämmittäjät ovat pitäneet: tähän aikaan ei ole vastalla kylpijöitä, joten saunan siivous on helppoa!

1 kommentti:

  1. Panin merkille, että kesän saunomisennätys on vielä nykyistäkin hurjempi 72 kertaa kesässä! ks. http://elamaapuutarhassa.blogspot.fi/2012/06/vanha-saunomisennatys-sittenkin-yha.html

    VastaaPoista