tiistai 7. helmikuuta 2012

Pakkanen paukkuu ja pelti

Viime viikonloppu oli ennätysten aikaa. Pakkasennätykset paukkuivat ensin ennen viikonloppua ja sitten, sään lauhtuessa, pellit Lahden tiellä ja monessa muussakin paikassa.
Olin lähdössä perjantaina 3. helmikuuta Ylen Ison Pajan eteen osoittamaan mieltä poispilatun Yle Puhe -kanavan vuoksi. Nousin Viikissä linja-autoon hyvissä ajoin klo 13:45. Perillä Pasilassa olin vasta 16:30. Melkein kolme tuntia matkaan, johon menee normaalisti noin 15 minuuttia. Olipa liikenne aika sekaisin. Meidät on selvästi liitetty EU:iin myös näiltä osin. Saksassa asuessani totuin näkemään eurooppalaisia, lumisateen aiheuttamia liikennekaaoksia, jotka usein johtivat satojen autojen onnettomuuksiin.
YLE PUHE adressin luovutus. Vasemmalta YlePuheen kanavajohtaja Riku Saaranluoma, Ylen Radiopäällikkö Marja Keskitalo, Timo Mäkinen, Matti Hyhkö, Kaisa Kukkola, Tapio.
Eipä saatu Yleltä, ainakaan vielä, mitään lupauksia entisen erinomaisen (mökki)radion paluusta, vaan urheilu ja Olga K. pysyvät kanavalla. Minä en ainakaan voi sitä enää kuunnella. Joka kerran sen avattuani olen joutunut pettymään. Aikaisemmin näin ei käynyt juuri koskaan.
Voisipa vastaavalla konseptilla toimivan palvelun palauttaa vaikka eri nimellä ja vaikka/edes internetin kautta podcasteina automaattisesti toimivaksi. Sekin riittäisi tähän pulaan. Adressissa oli perjantaina 1200 allekirjhoitusta, joista 1150, noin, oli ehtinyt printattuna mukaan luovutettuun nippuun. Nyt allekirjoituksia näytti olevan jo 1400 ja lisää tulee koko ajan. Lets keep going! Ehkä meitä aletaan kuunnella, kun allekirjoituksia on satojen sijasta tuhansia!
Mielenosoituksen jälkeen lähdettiin kohti Keski-Suomea pojanpojan 1-v.synnttäreille. Ensin oli vaikeuksia päästä ylipäätään ulos Hesasta, kun liikenne seisoi edelleen lähes joka paikassa. Sitten, päästyämme Lahden tielle ajamaan pohjoista kohti, laskimme yli kahdeksankymmentä ruttuautoa toisen puolen kaistoilta. Ja niitä oli siinä vaiheessa jo kuormattu tuntikausia isoihin kuorma-autoihin ja ajettu pois. Hirvitti olla liikkeelle tuollaisen turman aikaan. Järvenpäähän päästyä tilanne rauhoittui ja keli oli ihan hyvä joten jännityskin helpotti ja ja pojanpoika tuli lopulta ihan kunnialla juhlituksi 1-vuotiaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti