lauantai 17. joulukuuta 2011

Sade jatkuu jouluviikolle

On satanut, on. Etupäässä selvää vettä, vaikka äsken vähän näytteeksi heittikin räntää.
Pienen puutarha-altaamme vesipinta meni lokakuussa ihan alas. Sattui sellainen tapaus, että joku kulki pimeällä altaan ohi ja suihkuallaspumpun virtajohto osui kulkijan jalkaan. Seurauksena oli se, että vesisuihku kallistui ja pumppu ripotteli altaan veden, muutama sata litraa, altaan ulkopuolelle nurmikolle. Pari ämpärillistä sinne jäi pohjalle. Ruman näköistä, mutta ei sille enää mitään voi, kun kasteluvesikin on jo suljettu, ajattelin.

Leikkikenttä alkaa olla järvenä.

Monen mökin pihalla on nyt lampi.

Saunan kellariin valuu vettä, mutta lattiakaivo vetää vielä.

Joen pinnankorkeus on tulvalukemissa.

Moni mökki ui jo kokonaan. Tässä nro 94.
Vaan tuli sitä vettä sitten muualtakin - taivaalta. Tänä viikonloppuna totesin altaan olevan ääriään  myöten täynnä kirkasta sadevettä. Kelpaa siitä nyt hakea kukkien kasteluun ja pisuvessan huuhdontaan sopivaa. Näyttääpä Vantaanjokikin olevan tulvakorkeuksissa. Antoisa tämä eteläisen Suomen talvi.
Viime keväänä istutetuista orvokin taimista yksi on osoittautunut varsinaiseksi jouluruusuksi. Yleensä orvokit urvahtavat jo ennen juhannusta, mutta tämä vain jatkaa. Elävä joulukukka mökin kuistilla toivottaa kaikille lukijoille Hyvää ja Rauhallista Mökkijoulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti