perjantai 22. huhtikuuta 2011

Huihai huhtikuu

Pitkäperjantai ja kiuaskivet vaihdettu. Sellainenkin ihme on nähty nyt, että kiuaskivet voi vaihtaa jo huhtikuusssa. Niiden pesu jokivedellä sujui ihan riittävän hyvin. Talkooväkeä oli riittävästi ja se oli innokasta. Saunavuorojen alkaminen ilmoitettuna aikana, kahden viikon päästä, 7.5., varmistui tänään merkittävällä tavalla. Suurin valmistelutyö on tehty ja toimikunnalla aikaa keskittyä muuhun.
Puutarhaakin on katsastettu sen verran, että talven vahingot paksun suojaavan lumen alla, muutamaa myyrän käytäväuraa lukuunottamatta, ovat jääneet vähäisiksi. Nekin suuren lumikuorman alla lyttääntyneet pensaat ovat kuin ihmeenä nousseet entiselleen, mitä nyt muutama katkennut oksa on jäänyt alas. Katkenneet pensastuet eivät sen sijaan ole itsestään korjaantuneet.
Kani tai ehkä rusakko otti ja söi valkoiset krookuksemme. Muutama päivä sitten niitä oli kukassa komea ryhmä, mutta tänään jäljellä oli vain pari ehjää kukkaa, paljon kukan puolikkaita ja valtaosa koko kasvistosta järsitty puolen sentin mittaan. Mokomakin tuholainen. Söi naapurin omenapuutkin. Krookukset ovat kyllä turhan kallista kanin ruokaa.

1 kommentti:

  1. Hui hai, sieltä ne nousee taas ensi keväänä uudestaan, krookukset. Ja syksyllä lykitään sipuleita lisää kumminkin. Kiva kun kelpaavat muutenkin kuin silmänruuaksi. Vastalahjaksi saamme lannoitepapanoita. Se on muuten aivan symppis ja varsin harmiton se Mäntypolun pääsiäispupu, eivätkä viihdy citykanit samalla reviirillä. Omenapuun alimmaisten oksien latvat kelpaavat joka talvi, mutta sekin tekee puille vaan hyvää ja antaa vähän enemmän tilaa ruohonleikkuulle. Pikkupuut tietysti kannattaa aina suojata talven yli kaniverkoin. Hyvää pääsiäistä ja kaunista kevättä toivoo puurtajanaapuri Mäntypolulta.

    VastaaPoista