maanantai 19. lokakuuta 2009

Pakilan saunan remontin kuulumisia

Saunakauden päätyttyä alkoi lähes välittömästi vuosikausia mietityn remontin tekeminen. Löyly- ja pesuhuone olivat perusteellisen remontin tarpeessa.
Parina ensimmäisenä viikonloppuna saatiin purkutyöt vauhdilla tehtyä. Vanha, pari kertaa jo käyttökiellossakin ollut ja peltiputkella paikattu piippu sai väistyä riuskojen purkumiesten tieltä. Vaatimattomuus estää minua kertomasta, kuka oli katolla saunamajurimme Markun kaverina aloittamassa piipun purkua ja jatkamassa sitä aina pesuhuoneen katon tasalle asti. Siitä eteenpäin päästiin heittelemään purettuja tiiliä pesuhuoneen lattialle ja siitä ikkunasta ulos. Tämä oli huomattavasti helpompaa kuin katolta tai ullakolta tiilien toimittaminen siirtolavalle pois kuljettavaksi. Heittomatka lyheni ja suuntasi somasti vain alaspäin.
Kun kömmin välillä vintiltä alakertaan, en ollut uskoa silmiäni: muu talkooväki oli tehnyt löylyhuoneesta ja pesuhuoneesta selvää: jäljellä olivat vain paneelien ja peltien alta paljastuneet hirsiseinät! Murheeksemme löytyi alimmasta hirrestä useita lahovaurioita, jotka pitkällä sivulla olivat niin pahoja, että timpurimme Risto vaihtoi apuporukan kanssa seuraavalla viikolla tilalle tervettä hirttä puretusta väliseinästä.
Tätä kirjoitettaessa (19.10.2009) on muurarimme Veikko ollut jo kahtena viikonloppuna muuraamassa uusia hormeja. Tänään on Risto jo Kalevin ja muiden kanssa aloittanut myös uusien seinäpintojen pystyttämisen. Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että, jos pakkaset eivät äidy liian aikaisin koviksi, pystymme pysymään suunnitelmassa tehdä valtaosa muurauksista jo syksyllä niin, että kevääksi jää "vain" lopullisten pintojen teko. Hyvä me!

1 kommentti:

  1. Kyllä on jännä nähdä keväällä, miltä sauna näyttää. Kulutus oli tänä kesänäkin kova ja jatkuu varmasti tulevana kesänäkin.
    Kiitokset jälleen kerran teille talkoolaisille.

    VastaaPoista