tiistai 10. helmikuuta 2015

Pönttöhoito

Nyt alkaa lähestyä aika laittaa kirjosiepon pöntöt kuntoon. Kun pöntöttää nyt, ehtivät pöntöt vanhettua ja asukkaita voi tulla jo tulevana kesänä eikä vasta seuraavana. Rakennusohjeita löytyy netistä, esim.
Meillä on aina ollut kirjosieppo mökin molemmin puolin pesimässä. Joskus niillä on ollut myöhäisen talitiaisen kanssa asuntoriitoja, mutta yleensä tiaiset ja siepot ovat löytäneet suosiolla omat pöntöt - saman lajin parit kun eivät voi pesiä aivan vierekkäin, ettei tule jatkuvia rajariitoja. Tali- ja sinitiainen ja kirjosieppo ovat helposti saatavilla joka tontille. Kottaraistakin kannattaa yrittää, vaikka se nykyään ei olekaan joka pihan lintu. Tuomarinkylän tallien läheisyys saattaa auttaa tässä. Kun kohta laulavat peipot ja punarinta ja nämä pöntökkäät, alkaa kevätkesä soida mysö puutarhurin syömmessä.
Toinen pönttöhoito, joka voi puutarhurille tuoda, paitsi iloa ja mielenvirkistystä, kuten linnunpöntöt, myös lisää satoa, on pölyttäjäpöntötys. Ohjeet löytyvät kätevästi netistä.
Mökkipuolen tekniikkaan tulee jatkuvasti uusia vempeleitä. Mielenkiintoista on, että yhä enemmän löytyy laitteita, joilla mukavuudet ja/tai perusasiat saadaan toimimaan myös ilman sähköverkkoa. Biolan mainosti minulle uutta vedenpuhdistuslaitetta, jolla kaukaisellekin mökille saa puhtaan veden. Siis ainakin mainoksen ja esitteen mukaan. Tällä vehkeellä Pakilan hylätyistä kaivoista tulisi taas käyttökelpoisia. Pitäisi vain olla muutamat tonnit ylimääräistä rahaa.
Talvipäivää ja tuttuja mökkiläisiä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti