lauantai 7. tammikuuta 2012

Hiihtokausi alkoi - vihdoinkin

 Saunalle on jo saapunut kasa myrskyvahinkopuita. Kiitos kuuluu ystävällemme Kymikselle, joka puuhasi nämä rungot meille. Kiitos Kymikselle. Kesällä on tiedossa puutalkoita ja parin vuoden päästä hyvä löylyjä näistä puista.
 Lauantain vastaisena yönä, 6.1.2012, satoi viimeinkin sen verran lunta, että päästiin tänään Hennan kanssa hiihtämään. Viime vuonna hiihdettiin marraskuusta lähtien ja siksi nyt oltiin jo odotettu kärsimättöminä, koska talvulkoilukausi oikein alkaa. Nyt se tiedetään. Loppiaisena. Huomenna jatketaan. Latu ei ole kovin hyvä, mutta kyllä hiihto maistuu, pitkästä aikaa.
Vastasataneella lumella näkyy monenlaisia jälkiä. Aamulla ensimmäisenä oli vastassa oravan jäljet takasillalla. Edellisenä iltana näin iltakävelyllä ketun mäntypolulla. Hyvä juttu. Toivotin hänelle paljon tuoreita kanipaisteja.
Puutarha nukkuu ansaittua talviuntaan pitkän ja vetisen syksyn jälkeen. Ainakin syksyjuurtumisille oli tarpeeksi aikaa. Kunhan nyt tulisi reilusti lunta ennen kovimpia pakkasia, niin aratkin  kasvit pärjäisivät.
Talvi jatkuu nyt hyvillä mielin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti