torstai 4. elokuuta 2011

Helteet ja heinäkuu


Taakse jäi heinäkuu, mutta helteet jatkuvat ainakin toistaiseksi. Vähän on sentään kuumuus hellittänyt, mutta ihan hyvää kesää tässä vielä jatkuu.
Vadelmasatoa on korjattu kymmeniä litroja ja Henna poiminut ompelukoneen lailla punaisia ja mustia viinimarjoja. Osa niistäkin on jo mehuna pakkasessa.
Omenapuiden parturointi on tänä kesänä ottanut näissä helteissä tavallista pidemmän ajan, mutta kohta on sekin tehty.
Suuri ilonaihe on saunamme uudistunut ulkonäkö. Kiitos kaikille ahkerille talkoolaisille. Maalausurakka on muutamia pieniä yksityiskohtia ja pukuhuoneen ikkunoiden kunnostusta vaille valmis. Kelpaa sitä talkoolaisten tyytyväisenä silmäillä saunoessaan kättensä jälkiä. Saunamme on paremmassa kunnossa kuin vuosikymmeniin (... kop kop kop ...).
Kesä on edennyt myös mökkimme takana olevassa metsässä, hiirihaukan pesällä, niin pitkälle, että komeat poikaset liitelevät jo Kielomäen päällä. Hyvin näyttää parin pesiminen onnistuneen tänäkin vuonna.
Myös karviaiset kypsyvät jo, ja karhunvatukoitakin on jo syötäväksi asti. Kasvihuone tuottaa kolmenlaisia tomaatteja ja kurkkuja, muita salaattiaineita saa kasvimaalta. Puutarhurin omavaraisuus on vuoden huippukohdassa.
Viime perjantaina oli kerhotalolla kehittämispäivä, jossa keskusteltiin kaavaluonnoksesta alueemme laajentamiseksi ja parkkipaikkaongelman ratkaisemiseksi. Lisäksi käytiin läpi johtokunnan pohdintoja kerhotalon remontoimiseksi ja viemäröinnin ulottamiseksi kerhotalolle ja mahdollisten suihkujen ja vesivessojen rakentamista.
Johtokunta aikoo ehdottaa vapaaehtoista talkoomaksua. Ehdotus herätti vilkasta keskutelua puolesta ja vastaan. Vaikea sanoa lisäisikö talkoomaksu yhteisöllisyyden tunnetta ja yhteistä vastuuta ja talkoohenkeä. Toivottavasti ei käy ainakaan päinvastoin, niin hyvin asiat toimivat vapaaehtoisten talkoiden pohjalta nykyisin.
Lisäksi tilaisuudessa sana oli vapaa ja taas kerran tuli esiin rakasta lastamme, saunaa, koskevia erilaisia mielipiteitä.
Syyskokouksessa tullaan tekemään ainakin kerhotaloremonttia koskevia päätöksiä. Ennen syyskokousta meillä on kuitenkin vielä pitkä matka kesää kuljettavana.
Nautitaan siitä ja odotetaan kaikkien ahkerien sauna- ja muiden talkoolaisten yhteisiä syysjuhlia saunakauden päättyessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti