tiistai 1. syyskuuta 2009

Syyskuu on alkanut ja puutarhan vuosi kallistuu loppupuolelleen. Saunan erikoistilaisuuksista perinteinen Pakilan Poikien saunailta oli elokuun 28. päivä. Koska Pakilan naiset olivat järjestäneet omassa saunaillassaan kukkahattukilpailun ja dokumentoineet tulokset Saunan ilmoitustaululle otsikolla: "Ihanat naiset rannalla", piti miesten toteuttaa kuvaprojekti "Lihavat miehet rannalla".
Syyskuussa meillä on vielä kolme lauantaisaunaa. Viimeinen niistä on syystalkoo, jolloin sauna laitetaan talvikuntoon: nostetaan laituri ja suljetaan ikkunaluukut jne. Aina muina vuosina on voitu unohtaa sauna-asiat talveksi ja palata toukokuussa asiaan. Tänä vuonne se ei käy:
Alkaa remontti. Syyskuun lopussa puretaan piippu ja pesu- ja löylyhuoneen seinät ja katot sisältä. Uudet hormit ja osa seiniä on tarkoitus muurata vielä syksyllä. Keväällä tehdään sitten loput työt huhtikuussa.
Remonttia on poihdittu vuosikausia, mutta nyt sitä ei enää voitu lykätä. Pohdinnoissa oli esillö monenlaista etenemistapaa: teetetänkö tarkat suunnitelmat ja asiapaperit ja pyydetään urakkatarjouksia vai tehdäänkö kaikki itse. Lopulta päädyttiin johonkin puoleenväliin näistä: apuna on pari ammattimiestä, mutta itse suunnitellaan ja urakoidaan. Olo on kuin Matti Nykäsellä: pää edellä hypätään sumuun - tuli mitä tuli...

1 kommentti:

  1. Loistavaa, että Pakilan miehet ovat saaneet aikaan mielenkiintoisia blogeja. Näitä on talvella varmasti kiva lukea ja muistella kesää.
    Naapuripuutarhan Eija

    VastaaPoista