maanantai 28. helmikuuta 2011

Paukkupakkaskausi loppuu

Etelä-Suomen hiihtolomalaisia rangaistiin päättyneen viikon hirmupakkasilla, mutta keski-suomalaiset pääsevät tällä viikolla toiveilmoille hiihtämään ja nauttimaan auringonpaisteesta. Kevättä parhaimmillaan. Viime viikkoa edeltävänä torstaina kävin mökillä laittamassa lämpöpumpulle toivomuksen (10 asteen ylläpitolämmön sijasta) 18 asteen lämmöstä mökkiin. Perjantaina, saavuttuamme hiihtoloman viettoon, lämpötila oli noussut vain 2 astetta! Takkaan tulet äkkiä ja tekstiviesti asentaja Makelle, että laitanko päältä pois koko rakkineen, kun ei enää jaksa lämpöä tuottaa melkein 50 asteen lämpötilaeroa vastaan. Make vastasi, että kyllä vielä pitäisi jotain tulla. Pyyntöä isommaksi ja puhallinta kovemmalle. Tein niin, ja kyllä sieltä ehkä hieman enemmän tuli lämpöä, muttei tarpeeksi. Onneksi on varaava takka. Ja nyt, kun ilmat lauhtuivat, jaksaa pumppu taas puhkua lämmintä ilmaa mökin täydeltä.
Eilen ahkeroitiin hiihtolenkin jälkeen vielä kerhotalon kulmalla iglua tekemässä. Ei vaan aika ja voimat riittäneet, että olisi jaksettu tehdä valmiiksi asti. Homma on pakkaslumella hitaampaa ja vähän työläämpää, ja niin se jäi kesken. Eikä ole aikaa viikolla, eikä viikonloppuna, tehdä sitä valmiiksi, joten talvipäivän osallistujat saavat ihailla keskeneräistä iglua.
Ensi sunnuntaina, 6. maaliskuuta klo 11-13 käynnistyy uusi puutarhavuosi talvipäivän kokoontumisella kerhotalolla (linkki). Nähdään siellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti